Musiikkileikkikoulutoiminta
Muskareissa tärkeintä on musiikin ilo! Muskarien tavoitteena on luoda myönteinen suhde musiikkiin ja kehittää musiikillisia valmiuksia ikätaso huomioiden. Muskarissa annetaan tilaa luovuudelle ja sen kehittymiselle. Musiikkikasvatustoiminta tukee lapsen kokonaisvaltaista kehitystä ja kasvua. Tärkeää toiminnassa on kannustava ja turvallinen ilmapiiri.
Lisätietoja: musiikin varhaiskasvatuksen opettaja Hannamari Oikarainen (etunimi.sukunimi@kuusamo.fi tai p. 040 860 8605)
Muskariryhmät
Tähdellä merkityissä ryhmissä vanhempi/aikuinen mukana tunnilla. Toimintaa järjestetään Kuusamotalon muskaritilassa ja Rukan päiväkodissa. Luontomuskarin kokoontumispaikat sovitaan erikseen ryhmän kanssa, ensimmäinen kokoontuminen 2.10. Kuusamotalon muskaritilassa.
Vauvamuskari 0-1 -vuotiaille
- Vauvamuskari on yhteinen musiikillinen vuorovaikutushetki yhdessä lapsen kanssa! Vauvamuskarissa tärkeintä on musiikin ilo. Muskarissa lauletaan, leikitään ja liikutaan lapsen ehdoilla. Kesto n. 45 min.
- to 14.45-15.30 Kuusamotalon muskaritilassa, op. Anna Tikka
Satumuskari 3–4 -vuotiaille
- Muskarissa leikitään ja lauletaan, soittamista ja satujen maailmaa unohtamatta!
- ti 16.15-17.00 Kuusamotalon muskaritilassa, op. Hannamari Oikarainen
Viskarimuskari 5-vuotiaille
- Ikioma muskari jo niin taitaville 5-vuotiaille! Muskarissa lauletaan, leikitään ja soitetaan yhdessä!
- ke klo 16.30-17.15 Kuusamotalon muskaritilassa, op. Hannamari Oikarainen
Muskarikerho 6-7 -vuotiaille
- 6-7-vuotiaille tarkoitettu muskarikerho. Yhdessä soittamista ja laulamista sekä tutustumista musiikin perusteisiin, nuotteihin ja rytmeihin!
- ti 15.00-15.55 Kuusamotalon muskaritilassa, op. Hannamari Oikarainen
Perhemuskari 0-4 -vuotiaille (aikuinen + 1-2 lasta)
- Perhemuskari on perheen yhteinen musiikkihetki laulaen, soittaen ja leikkien. Laulut ja leikit yhdistävät perhettä ja tuovat iloa myös arkeen kotona. Samalla lapset oppivat monenlaisia musiikillisia valmiuksia, jotka tukevat myös kokonaisvaltaista kehitystä.
- ke klo 15.30-16.15 Kuusamotalon muskaritilassa, op. Hannamari Oikarainen
- to klo 17.15-18.00 Rukan koululla (Rukankouluntie 30), op. Anna Tikka
Luontomuskari 4-6 -vuotiaille
- Kokeilevaa muskaritoimintaa luonnossa! Millaista musiikkia luonto soittaa? Miltä pakkanen kuulostaa? Muskarissa eletään luonnon ehdoilla ja luonnossa laulaen ja liikkuen.
- ti klo 17.30-18.15, kokoontumispaikat sovitaan erikseen ryhmän kanssa. Yli 15 asteen pakkasilla toiminta sisätiloissa. Op. Hannamari Oikarainen
Musiikkivalmennus
Musiikkivalmennusryhmässä 4-6 -vuotiaat voivat tutustua viulunsoiton alkeisiin. Oppiminen tapahtuu oman kokeilun ja leikin kautta, ja ryhmässä on mahdollisuus oppia yhdessä ja muilta ryhmän jäseniltä. Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, eikä niihin osallistuminen edellytä aikaisempia musiikkiopintoja. Ryhmiä on tällä hetkellä kaksi, opettajina Claudio Ordaz ja Marek Pazdzior. Molemmat ryhmät kokoontuvat ma klo 17.30-18.15. Lisäksi musiikkivalmennusryhmäläiset voivat osallistua oikein hauskan tenavaorkesterin eli Ohton harjoituksiin to 17.00-17.56.
Lukukausimaksut
Musiikkiopiston lukukausimaksut ovat sidoksissa oppitunnin pituuteen.
- 68,20–99,70 €/lukukausi, ryhmän mukaan
- 110,25 €/lukukausi, perheryhmä (vanhempi ja kaksi lasta)
Musiikkileikkikoulun tehtävänä on tukea lapsen kokonaisvaltaista kehitystä, herättää lapsissa myönteinen asenne musiikkia kohtaan ja antaa virikkeitä jatkuvan musiikin harrastuksen syntymiseen. Musiikkileikkikoulutoiminta on tavoitteellista musiikkikasvatusta.
Musiikkileikkikoulussa lapsi saa valmiuksia kuunnella, kokea ja tuottaa musiikkia sekä ilmaista itseään kokonaisvaltaisesti musiikin ja leikin keinoin. Perustyötapoina ovat laulaminen, soittaminen, musiikkiliikunta ja musiikin kuunteleminen.
Taiteiden välinen integrointi liittyy varhaisiän musiikkikasvatukseen kirjallisuuden, kuvataiteiden, tanssin ja draaman työtapoja musiikkiin yhdistämällä. Näin on mahdollista auttaa lasta löytämään ne taiteen alueet, jotka kiinnostavat ja joihin hänellä on taipumuksia.
Opetus koostuu dynamiikan, sointivärin, rytmin, melodian, harmonian ja muodon alkeiden opettamisesta. Samalla tuetaan lapsen luovaa ilmaisua sekä sosiaalista ja emotionaalista kehitystä. Kansanperinteen käyttö varhaisiän musiikkikasvatuksessa vaalii suomalaista kulttuuriperinnettä. Musiikkileikkikoulu antaa erinomaisia valmiuksia pyrittäessä musiikkiopinnoissa eteenpäin.